Tijekom proteklog vikenda (29. siječnja – 1. veljače 2021. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirano je jedno kazneno djelo, pet prometnih nesreća i jedno narušavanje javnog reda i mira. 

Noću 29./30. siječnja 2021. godine u mjestu Jezerane, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u vlasništvu pravne osobe sa sjedištem u Otočcu, iz koje je otuđio za sada neutvrđenu količinu cigareta. 

Policija traga za počiniteljem, protiv kojeg će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnijeta kaznena prijava.

Promet

Jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se na području Gospića.

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđena su 4 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. 

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, 29. siječnja u Gospiću, kod 45-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.98 g/kg). 

Javni red i mir 

Narušavanje javnog reda i mira počinjeno je svađom i vikom na području Gospića, te će protiv počinitelja biti podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu.    

L.O.