Za vikend više prometnih nesreća, mladić iz Otočca najpijaniji

Lička policija izvijestila je o stanju u prometu protekli vikend. Kako navode, jedna prometna nesreća je s lakše ozlijeđenom osobom, a dogodila se jučer u Otočcu.

Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Korenice, Otočca i Donjeg Lapca.

Nastavak ispod oglasa

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je 59 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 5 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u nedjelju, 11. travnja u Otočcu, kod 27-godišnjeg hrvatskog državljanina (1.61 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 222km/h izmjerena je u petak, 9. travnja, na autocesti A-1, u smjeru juga, između Ličkog Osika i Gospića, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kod 34-godišnjeg slovenskog državljanina i 51-godišnjeg hrvatskog državljanina koji su upravljali osobnim automobilima. Oni su  kažnjeni novčanim kaznama, te im je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije na području RH u trajanju od 1 mjeseca.

L.O.