Poznatom gospićkom  „skupljaču mesnih doručaka „ očito ne odgovaraju neke mjere koje županija u suradnji sa općinama i gradovima uvodi u pomaganju gospodarstvu u ova krizna vremena. Najpoznatiji „skupljač mesnih doručaka“  i  ostalih potrepština po trgovačkim centrima  naravno da ima pravo moralizirati i propitivati se. Bilo bi dobro da se  kao „odgovoran skupljač mesnih doručaka„  raspita recimo za plaće direktora gradskih poduzeća  npr. Usluge, Komunalca, dvoje  zamjenika gradonačelnika i ostalih. Pa evo  mi ćemo radi boljeg  sveopćeg informiranja postaviti to pitanje Gradu Gospiću.

Je li gradonačelnik kupio atraktivno zemljište pored šume Jasikovac koju uređuje javnim novcem?

Bilo bi vrlo zanimljivo znati, a kako bruje u Gospiću, da je gradonačelnik Starčević kupio zemljište pokraj šume Jasikovac koju uređuje javnim novcem, te ima li nekakvih pokušaja sumnjivih radnji oko kupovine zemljišta u Smiljanu gdje je trebao niknuti velebni „svemirski„ centar Nikola Tesla koji je gradonačelnik vrlo revno najavljivao u izbornoj kampanji. Budući da se radi o „svemirskom„ projektu vjerojatno je on nevidljiv običnim okom te se navodno ovih dana čeka izdavanje uporabne dozvole nakon koje će centar biti vidljiv i običnim okom. Nadamo se da će i vlasnici parcela također  biti vidljivi običnim okom. Čekamo odgovore da bi pokazali da su možda to sve kuloarske priče.

Mesni doručci u strahu da će biti ukradeni

Kreće produženi vikend te se očekuju velike gužve u trgovačkim centrima, a gužve pogoduju otuđivanju mesnih doručaka i ostalih potrepština. No u zadnje vrijeme primijećeno  je da se najpoznatiji „ljubitelj mesnih doručaka“ rjeđe pojavljuje u trgovačkim centrima budući smo, čini nam se, napravili dobro djelo za trgovačke centre te je  promet „skupljača mesnih doručaka“ bitno pao. Ali trgovci budite i dalje na oprezu, možda se „skupljač mesnih doručaka“ samo pritajio. Navodno će gradski Stožer na čelu sa stručnjakom za zdravstvena pitanja Ivicom Tomljenovićem-Golubom  propisati  socijalnu distancu između mesnih doručaka i onih koji ih skupljaju (čitaj kradu). Civilni gradski Stožer stoga pojačava mjere za produženi vikend.

L.O.