Za zelenije danas i sutra!

U sklopu akcije “Zelena čistka” koja se ovoga vikenda  održava na nivou cijele Hrvatske sudjelovali su i uvijek marljivi učenici i djelatnici Oš “dr. Ante Starčević“ Pazarište-Klanac. Na prijedlog ravnateljice Marije Čović masovno su se odazvali toj akciji.

-Jednoglasno smo se složili da mi kao škola moramo svojim primjerom pokazati našoj zajednici pravilno gospodarenje otpadom i odgovarajući odnos između čovjeka i prirode. Nakon prijave u projekt odredili smo aktivnosti koje ćemo zajednički odrađivati.  U akciju su bili uključeni svi djelatnici škole i svi učenici od 1. do 8. razreda, a  osim matične škole Klanac bile su zastupljene i područne škole: Aleksinica, Kalinovača i Pazarište, rekla nam je ravnateljica Ćović.

Nastavak ispod oglasa

Učenici su uz pomoć odraslih  oko škole pokupili smeće i grane, zasadili  nove sadnice smreke, javora i hrasta koje je darovala Šumarija Gospić. Zablistalo je i   školsko igralište, porezan je i uređen školski voćnjak, napravili  su klupe i stolove od paleta koje je darovao „Vrkljan“ d.o.o. Gospić. Sve je ovo realizirano uz potporu i dobre želje Grada Gospića, osnivača ove školske ustanove. Djelatnici OŠ „dr. Ante Starčević“ Pazarište-Klanac složno su s djecom dali svoj doprinos zelenijem okolišu i poručuju:

–  Cijeneći sve prirodne blagodati djeca su danas očistila okoliš za bolje i zelenije sutra. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim sponzorima i nadamo se da ćemo i sljedeće godine sudjelovati u ovoj akciji. „Zelena čistka“ se nastavlja!!!

H.J.