Uprava Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu javno se požalila kako je ovaj hram kulture postao okupljalište mladih, javni WC i mjesto krcato smeća. U pomoć je pozvana policija kako bi stvari dovela u red. Zatečena mladež se pri tome požalila kako iz 22 sata navečer uglavnom  nemaju kamo, što je poseban problem vikendima.

Gospić za sada nema takvih problema. Nema HNK, a ostali „hramovi kulture“ čine sve kako bi se proveli postupci vezani uz COVID-19. Umjesto nepostojećeg HNK gospićka se mladež „dosjetila jadu“. U večernjim satima, po mogućnosti bez oborina, sada je „in“ pohoditi sadržaje u krugu Gradske sportske dvorane. Igrališta za rukomet (ili mali nogomet) i teren NK „Gospić“ idealni su za okupljanje. Odigra se poneka utakmica, posluša malo glazbe iz automobila, „zavrti“ se poneka boca i dobijete formulu za druženje. Mladi se ne bune previše, malo im i treba za zadovoljstvo.

-Starci su nam dekintirani pa ni mi nemamo love. Skupimo za već bocu piva, ili za malo žestice. Kada igramo basket ili nogač odmah nam je toplije. Skupi se nas i po 200-300. Osobito vikendom. Zbog ove glupe kineske gripe (korone, opa. a.) sve je stalo. Nema sporta, nema zabave, za kafiće  trebamo lovu. Neka još ovako vrijeme potraje barem mjesec dana, valjda će se do tada nešto popraviti. Inače je sve ovo čista koma pa se sami snalazimo-pojašnjava nam desni bek jedne malonogometne ekipe.

Eto, tako se to radi u Gospiću. U vrijeme „otkazanih letova“ život ipak ide dalje.

L.O.