Žabica svjedoči snazi Milinovića i Kolića

0

Možemo slobodno konstatirati da okupljanje kao večeras Žabica u svojoj povijesti nije nikada doživjela. Veliki broj nazočnih koji su pohrlili u Stožer Milinovića i Kolića zasigurno je najbolji odgovor onima koji su prije nekoliko dana predstavili svoje kandidature. Slušali smo priče o eminentnim intelektualcima koje je bilo lako nabrojiti među nekolicinom okupljenih na predstavljanju Ivice Radoševića. Ovaj tekst bi bio metrima dug kada bi spominjali branitelje, intelektualce, domoljube, Hrvatice i Hrvate koji su nazočili današnjem skupu.

Mnogi koji su večeras posjetili Žabicu svjedoče da se u zraku ne osjeća samo pobjeda nego veličanstvena pobjeda dvojca Milinović-Kolić. Možemo slobodno reći da je Toni Buneta u svom govoru prepoznat kao Hrvat i domoljub demokršćanskih orijentacija koji je gledao smrt u oči kada je bio ranjen u Divoselu. Dočekan je ovacijama.

Oglas

Milan Kolić u zanimljivom predstavljanju sebe i svojih potpredsjednika  sažeo je gotovo svu povijest HDZ –a . „Nikada nisam bio predsjednik HDZ – a Grada Gospića i večeras sam počašćen Vašom podrškom. Uvjeren sam da će Jadranka Pejnović,dr. Ivanka Krmpotić i Petar Radošević zajedno sa mnom i ostalima predstavljati snagu HDZ – a u idućem periodu „

Milinović: Napravio sam 100 grešaka i nije mi žao, ali mi je žao što sam napravio 1000 dobrih stvari za pogrešne ljude

Milinović je napomenuo „Svoj mandat sam dao na raspolaganje nikome drugome nego Vama. Vi  ste ti pred kojima imam odgovornost i s vama nisam izgubio niti jednu bitku. Spominju mi da sam prepoznat kao malo desnija struja HDZ –a i moram reći da mi to godi. Ovdje vam jamčim da ćemo za euro izbore pokazati našu snagu. Imati ćemo ponovno najbolji rezultat u Hrvatskoj.“

Zanimljiva poruka Milinovića je bila kako kaže: “Neki su očekivali da ću ih osobno zvati. Moja poruka je jasna. Evo ni ovdje nazočne nikoga nisam zvao osobno. Ponekad treba zatomiti taštine i prepoznati trenutak kada se bez poziva treba staviti na raspolaganje  HDZ – u, kao što je vas nekoliko stotina prepoznalo.”

Na kraju je Milinović poručio:”Napravio sam 100 grešaka i nije mi žao ali mi je žao što sam napravio 1000 dobrih stvari za pogrešne ljude.Očito je Milinović to  poručio  ljudima koje je stvorio i koji  bi danas bez njega bili marginalci i na te riječi dobio najveće ovacije nekoliko stotina okupljenih.”

Čini se kako su oni koji su raspuštali Temeljne ogranke dali velikog motiva članovima HDZ – a da još jednom pokažu svoju snagu.

L.O./V.I.