Poznati su rezultati izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Općine Plitvička Jezera. Ukupno gledano prema postignutim rezultatima ukupni je pobjednik Kandidacijska lista grupe birača, a slijede HDZ i SDSS. Ovi su izbori ostali u znaku iznimno slabog odaziva birača u svih 11 Mjesnih odbora.

Tako je u Bjelopolju na izbore izašlo 12 % od broja upisanih. Kandidacijska lista grupe birača dobila je povjerenje  43 %, SDSS 36 % i HDZ 21 %. U Čanku je glasovalo 14 % upisanih birača, što u stvarnosti iznosi šest glasova, od čega HDZ dobio 83 %. U MO Jezerce glasovalo je 7% upisanih birača. Kandidacijska lista grupe birača osvojila je 100% glasova.

Slab odaziv upisanih birača posebno je bio izražen u MO Korenica gdje je od 1759 upisanih birača glasovalo njih 12 %. Kandidacijska lista grupe birača dobila je povjerenje 45% građana izašlih na izbore, HDZ 37 % i SDSS 18%. U MO Krbavica glasovalo je 28% birača pri čemu je  Kandidacijska lista grupe birača osvojila 100% glasova. Veći odaziv u postotcima ima MO Ličko Petrovo Selo gdje se na izbore odazvalo 52 % upisanih birača. Kandidacijska lista grupe birača dobila je 83%, a SDSS 17 % glasova. U MO Poljanak glasovalo je 9 % upisanih birača i svi su dali povjerenje HZD-u. U MO Rastovača i Smoljanac Kandidacijska lista grupe birača dobila je 100 % povjerenje glasača. Najveći odaziv od broja upisanih birača bilježi MO Vaganac gdje je izborima pristupilo 76 % upisanih, pri čemu je Kandidacijska lista grupe birača dobila 56 %, a HDZ 44 % glasova. U Vrelu je glasovalo 23 % upisanih birača. Kandidacijska lista grupe birača dobila je povjerenje   56 %, HDZ 37% i SDSS 7% glasova.

Bolji poznavatelji prilika na širem području Općine Plitvička Jezera tumače vrlo slab odaziv na ove izbore drastičnim nesrazmjerom biračkih popisa i stvarnog broja stanovnika. Tako se na popisima nalazi veliki broj ljudi koji stalno žive izvan njesta gdje su izbori provedeni, čak i u drugim državama, posebice u Srbiji. Neki su, nažalost, umrli pa podaci sa izbora za članove Vijeća MO u Općini Plitvička Jezera najbolje pokazuju drastičnost depopulacije u tom dijelu Like.

O.P.J./L. O.