Zadnja faza izgradnje Vatrogasnog doma DVD Perušić

0

Po prepoznatljivoj vizuri Vatrogasni dom DVD-a Perušić danas je zaokružena cjelina. Moderna zgrada s dva prostrana okolna parkinga već je primila u svoje garaže neka od vatrogasnih vozila. Vatrogasni zapovjednik DVD-a Perušić Miroslav Grabašnjak pojašnjava nam sadržaje novog objekta u kojem se trenutno završava interijer.

-Na lokaciji nekadašnje tvornice likera i prerade voća u Perušiću izgrađen je novi Vatrogasni dom korisne površine oko 560 m2. Objekt je vrlo funkcionalan, sa svim sadržajima potrebnim u njegovoj specifičnoj funkciji. Radnici Građevinske tvrtke „Kulić invest“ iz Vinkovaca trenutno izređuju interijer, postavljaju keramiku i parkete.
Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, od čega 4.250 000 kuna financira Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, a ostatak Općina Perušić. Gabariti doma su 27 X 12 metara, a gradi se na dvije etaže. Bit će tu tri velike garaže za vatrogasna vozila, radni prostor i jedna dvorana. Na katu ćemo imati jednu veću dvoranu s kuhinjom i dvoranu za vježbanje. Tu će biti prostorije i skladište za potrebe civilne zaštite. Vatrogasni dom DVD-a Perušić trebao bi biti useljiv početkom naredne godine, rekao nam je Vatrogasni zapovjednik Miroslav Grabašnjak.

DVD Perušić trenutno ima dvojicu zaposlenih profesionalaca i 22 operativca-vatrogasca koji su potpuno educirani za ove zahtjevne poslove.

L.O.