Zadnji dan predizborne kampanje

Štand HDZ-a
Štand HDZ-a

    GOSPIĆ – Dan uoči predizborne šutnje dvojica su rivala za mjesto gradonačelnika Grada Gospića iskoristili za susrete s novinarima i građanima. U stožeru nezavisnog kandidata Karla Starčevića održana je pressica na kojoj su ponovljene neke od najznačajnijih stavki  njegova predizbornog programa- Starčević je građanima obećao smanjenje poreza i komunalnih naknada.

Starčević: Ukinut ću prireze i smanjiti  komunalne naknade!

Nastavak ispod oglasa

– Gospiću trebaju nova radna mjesta koja ću ja otvoriti sa svojim timom, a ne moj protukandidat. Ja sam vrlo uspješan poduzetnik i zapošljavam 19 djelatnika, a pivovara ima sjedište u Pazarišta. Ukinut ću prirez i smanjiti komunalne doprinose i to odmah. Stavit ćemo u funkciju pročišćavač otpadnih voda. Uvest ćemo alternativne izvore energije, davat ćemo besplatnu stručnu pomoć poljoprivrednicima i otvorit ćemo proizvodna radna mjesta, navodi Karlo Starčević, nezavisni kandidat za   gradonačelnika Grada Gospića dodajući kako će on biti gradonačelnik koji svoju plaću poklanja stipendiranju studenata.

    Starčević smatra da je drugi dio kampanje bio ispunjen podmetanjima, lažima i prijetnjama svojeg rivala koje za cilj imaju zaustavljanje promjena. Posebice putem lažnih anketa i kućnih posjeta pri čemu se ljudima, kako tvrdi Starčević,  prijetilo gubitkom stečenih prava poput mirovina. Odgovarajući na pitanje novinara jeli istina da će, ukoliko postane gradonačelnik, dijeliti otkaze u gradskoj upravi Starčević je to opovrgnuo rekavši kako će mnogi koji ne zaslužuju svoja radna mjesta dobiti nove  poslove, dok  će neki morati tražiti drugi posao.

Krmpotić: Moja pobjeda je sigurna! 

   Na tržnici su i danas bila postavljena dva štanda na kojima su građanima dijeljeni promidžbeni materijali, hrana i piće. Na oba  se štanda osjećao optimizam vezan uz izbornu završnicu 2. lipnja. Tražeći komentar na dijelove pressice Karla Starčevića kandidat HDZ-ove koalicije Petar Krmpotić  optimistično je izjavio  kako je uvjeren u pobjedu.

– U svakodnevnim kontaktima s građanima osjeća se optimizam, rekao je Krmpotić. Obišli smo sva naselja, sve mjesne odbore i bili u izravnom kontaktu s tisućama ljudi. Unatrag tjedan dana telefonom ili izravno javilo nam se 450 naših članova koji iz bilo kojih razloga nisu izašli na birališta u prvom krugu. Ovoga će puta to  učiniti i na taj način mi zajamčiti pobjedu. Što se tiče novih radnih mjesta u Gradu Gospiću ja čvrsto stojim iza svojih izjava. Sve ove godine puno se ulagalo u infrastrukturu, a sve s ciljem privlačenja investitora i stvaranja preduvjeta za pokretanje proizvodnje, bilo u gospodarskoj zoni, bilo izvan nje. Što se kampanje tiče s naše je strane vođena uravnoteženo, a od svojeg sam protukandidata čuo mnoge neistine. Opraštam mu. Na sučeljavanju u studiju HTV-a održanom u Rijeci bio sam neusporedivo bolji, izložio sam realne mogućnosti razvoja našega Gospića. Neka građani prosude tko je bio bolji danas u 14.45 na 4. programu HTV-a, poručio je Krmpotić. Njegove je riječ potvrdio prvi čovjek ličko-senjskog HDZ-a dr. Darko Milinović koji je građane pozvao da večer od 20 sati dođu u KIC i budu dio završne svečanosti HDZ-ove koalicije u drugom krugu izbora.

-Uvjeren sam u sjajne pobjede i u Gospiću, Otočcu, Novalji i u svim  općinama gdje idemo u drugi krug, poručio je dr. Milinović.

M. S.