Gacka kao turistička destinacija i prošli je vikend bila u znaku posjete i zanimanja većeg broja posjetitelja. Ovaj put Gacku je posjetila organizirana grupa od 90 članica Društva sportske rekreacije „Relax” iz Zadra.
Kako nam je kazala Mladenka Orešković dir. TZ Grada Otočca posjet zadarskih relaksica najavljen je još u siječnju a ovog se vikenda i realizirao. Bila je to prigoda da se upoznaju tek sa djelićem onoga što Gacka kao turistička destinacija i u ovo zimsko vrijeme može ponuditi. Posjetile su siranu „Runolist“ gdje ih je vlasnik Mile Tomaić upoznao sa procesima proizvodnje sira, potom su razgledale ljepote Majerovog i Tonković vrila gdje im je prezentiran način mlinarenja. I Centar za autohtone vrste riba i rakova krških voda bio je još jedna destinacija gdje su se mogli upoznati sa specifičnošću rada Centra. Bila je to prigoda posjete Pećine, do koje su stigle uređenim „putićem“ i potom obišli njenu unutrašnjost kao jedan od značajnijih arheoloških lokaliteta.
Kako je kazala Katja Pijaca predsjednica i voditeljica zadarskog Društva sportske rekreacije „Relaks“ koje okuplja 200-tinjak žena, ugodno su iznenađeni dobrodošlicom ali i svim onim što su u jednom danu mogle vidjeti. U svakom slučaju ostaje nam da se ponovno vratimo i „istražimo“ ono što nismo mogle u jednom danu. U svakom slučaju Gacku ćemo preporučiti svim našim prijateljima, kazala je Katja Pijaca.
D.Prša