Zagrebe, imamo problem!

Iako naslov asocira na poruku astronauta misije Apollo 13 “Houston, we have a problem”, ovako vjerovatno ovih dana izgleda komunikacija Darka Nekića sa središnjicom HDZ-a u Zagrebu.

Uzavrela situacija oko izbora predsjednika županijskog odbora HDZ-a kao da lagano izmiče kontroli. Sada i službeno znamo da su kandidati za tu važnu stranačku funkciju Darko Milinović i Marijan Kustić iako su oni u kampanju krenuli i prije nego što su službeno predali kandidature, piše portal Gacka053.

Nastavak ispod oglasa

Sam početak Kustićeve kampanje neslavno je započeo iako je na portalu naše doktorice Vlatkice objavljen članak (http://indirektno.com/mario-kustic-istaknuo-kandidaturu-za-predsjednika-hdz-a-licko-senjske-zupanije/) koji je o tome događaju započeo riječima “U prepunoj dvorani KIC-a…”. Na slici se vidi da je to jedna vrlo mala dvorana u koju stane stotinjak ljudi a informacije koje smo tada dobili ukazivale su na to da na tome skupu Gospićana skoro nije ni bilo. Stvar su spasili Sanjin Rukavina i Branislav Šutić koji su doveli svaki po jedan autobus članova HDZ-a iz svojih gradova. Ako je Šutić uspio skupiti samo 50-ak članova HDZ-a od oko 2 tisuće koliko ih ima u Otočcu onda Marijan Kustić ne treba očekivati neki sjajan rezultat.

Medijsko prepucavanje između Šutića i Milinovića čiji smo svjedoci u pretekla 2 dana više spada u rubriku “Vjerovali ili ne” zato jer je Šutić do nedavno slovio kao jedan od najvjernijih Milinovićevih suradnika. Šutić je preko noći promijenio dres i napustio čovjeka kojemu može zahvaliti svoj politički uspon počevši od mjesta ravnatelja NP Plitvička Jezera, dekana Veleučilišta Nikola Tesla pa sve do ravnatelja Doma zdravlja Otočac. Jesu li Šutiću Darko Nekić i Marijan Kustić obećali neku bolju poziciju i karijeru možemo samo nagađati ali i zaključiti da nije moralno okrenuti leđa prijatelju koji ti je dao tako puno u životu kao što je Milinović dao Šutiću.

Informacije koje dolaze iz temeljnih ogranaka HDZ-a govore da veliku prednost ima Darko Milinović usprkos prigovorima određenog broja članova HDZ-a lojalnih Milinoviću da su brisani sa popisa članstva. Izbore za predsjednika županijskog odbora HDZ-a odlučit će glasovi članova HDZ-a sa područja Otočca. Branislav Šutić je već angažirao sve njemu lojalne članove da kod članstva lobiraju za Marijana Kustića. S obzirom na veliku nepopularnost Branislava Šutića u Otočcu koju je stekao izglasavanjem sramotnih amandmana na proračun, savjetujem Marijanu Kustiću da odmah zamijeni Šutića sa nekim tko u Otočcu uživa veći ugled. 

Izvor: Gacka053