Zagrepčanin jurio 258 km/h na A1, krađe na moru i predaja streljiva u Gospiću!

Tijekom proteklog vikenda (16. – 19. lipnja ) na području PU  ličko-senjske evidentirana su tri kaznena djela, četiri prometne nesreće, jedno narušavanje javnog reda i mira, jedan događaj na moru i jedna dragovoljna predaja minskoeksplozivnih sredstava.

Tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa i dvije krađe:15./16. lipnja, u mjestu Ribnik, Grad Gospić, nepoznati počinitelj je iz radnog stroja otuđio veću količinu pogonskog goriva, pričinivši štetu pravnoj osobi sa sjedištem u Dubrovniku, dana 16. lipnja, u Novalji, nepoznati počinitelj je iz otvorenog apartmana, otuđio dvije torbice s kreditnim karticama i novcem, vlasništvo 32- godišnjeg njemačkog državljanina, noću, 18./19. lipnja, u Novalji, nepoznati počinitelj provalio je u apartman  vlasništvo 59- godišnjaka iz Novalje, iz kojeg je otuđio novac i dva ručna sata na štetu 32- godišnjeg čileanskog državljanina.

Policija traga za počiniteljima, protiv kojih će nadležnim državnim odvjetništvima  podnijeti kaznene prijave.

Dvije prometne nesreće su sa povrijeđenim osobama, a dogodile su se na području Novalje i Otočca. U njima su dvije osobe lakše ozlijeđene.

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 130 prekršaj prekoračenja dopuštene brzine kretanja i 7 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u petak, kod 60-godišnjaka s područja Rijeke (2.32 g/kg).

Najveća utvrđena brzina kretanja od 258 km/h izmjerena je jučer u subotu na autocesti A-1, u smjeru Zagreba, između Perušića i Jadova, gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h, kada je 57-godišnjak  s područja Zagreba upravljao osobnim automobilom. On je kažnjen novčanom kaznom, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja  motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od jednog mjeseca.

U petak je građanin iz Oteša, Grad Gospić, dragovoljno predao 566 komada raznog streljiva, koje je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske preuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

L.O./P.U.