Zagrepčanin uhićen sa pola kg marihuane

1

Gospić – Na konferenciji za novinare u PU Ličko senjskoj, načelnik PU LS Ante Podnar izvijestio je novinare da su policijski službenici jučer (četvrtak) dovršili kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Zagreba, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojnih droga.

Njega su policijski službenici tijekom redovne kontrole u cestovnom prometu, zaustavili u osobnom vozilu marke „Škoda Fabia“ zagrebačkih reg.oznaka u mjestu Bjelopolje (Općina Plitvička jezera) te su izvršenom kontrolom utvrdili da je za njim raspisano više tjeralica zbog počinjenih kaznenih djela imovinskog karaktera, te je uhićen. Daljnjom kontrolom odnosno vizuelnim pregledom vozila policajci su uočili biljnu materiju koja podsjeća na opojnu drogu tipa marihuana, na osnovu čega je od državnog odvjetnika ishodovan nalog za pretragu vozila. Pretragom je pronađeno pola kilograma (458,7 grama) opojne droge marihuane, digitalna vaga i razni provalnički alat. Na konferenciji za novinare načelnik Podnar istaknuo je da je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je isti drogu nabavio na području Zadra radi daljnje preprodaje.

–  „ s obzirom na prethodno navedene okolnosti kao i na pronađeni provalnički alat, ostvarili smo suradnju sa ostalim policijskim upravama radi eventualnog dovođenja 24-godišnjaka u vezu sa kaznenim djelima izvršenim na područjima drugih policijskih uprava“- kazao je Podnar.

Zagrebčanin je predan pritvorskom nadzorniku u Gospiću a kaznena prijava bit će dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Zamjenik načelnika PU Ličko senjske Mladen Kranjčević kazao je da gram marihuane sa visokim  stupnjem PHC-a, zavisno od ponude i potražnje, na ulici košta između 50 i 100 kuna, što govori da bi vrijednost droge koja je zapljenjena u ovom slučaju, iznosila između 25 i 40 tisuća kuna. Kazna zatvora radi preprodaje ove droge iznosila bi  tri godine. Inače, ovoj je do sada najveća zapljenjena količina marihuane na području PU Ličko senjske.

Dražen Prša