REPUBLIKA HRVATSKA                    

MINISTARSTVO UNUTARNJIH POSLOVA                     

POLICIJSKA UPRAVA LIČKO-SENJSKA                

 

Broj:  511-04-01-01-1662-17.

Gospić, 17. veljače 2017. god.

 

PREDMET: Zahtjev za objavu ispravka netočne informacije objavljene u članku

                  na portalu „Lika Online“ 16. veljače 2017. godine .-

 

Poštovani,

 

na internetskom portalu „Lika Online“, www.lika-online.com, na poveznici https://www.lika-online.com/ko-sada-iz-gospica-rezira-operaciju-medacki-dzep/ objavili ste 16. veljače 2017. godine članak autora M.S. pod naslovom: „‘Ko sada iz Gospića režira operaciju „Medački džep“?“ u kojem je naveden niz netočnih tvrdnji na koje smo dužni reagirati. Stoga Vas pozivamo da sukladno odredbi članaka 40., 41. i 42. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11 i 81/13), objavite sljedeći ispravak netočne informacije.

Autor navodom „svi danas ispitani imali ili još uvijek imaju sudske parnice i konflikte s poznatim gospićkim policijsko-novinarskim tandemom“ aludira na neobjektivnost policije, te želi javnosti netočno i iskrivljeno prikazati rad policije i nanijeti štetu ugledu, ne samo ovoj policijskoj upravi, nego i Ministarstvu unutarnjih poslova.

Napominjemo da je policija javni servis građana. Građane i institucije, kao i medije, doživljavamo kao partnere. Također, naglašavamo da policijski službenici policijske ovlasti provode sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima te drugim pravnim aktima koji reguliraju postupanje policije.

S poštovanjem,

                          Glasnogovornica

                                                                                  Policijske uprave ličko-senjske

 

                                                                                               Maja Brozičević, v.r.