www.lika-online.com

urednistvo@lika-online.com

Dr. Ante Starčevića 18

53000 Gospić

n/r glavnog urednika Hrvoja Jurkovića

 

PREDMET: Zahtjev za objavu ispravka netočne informacije objavljene u članku

                  na portalu „Lika Online“ 2. ožujka 2017. godine .-

Poštovani,

na internetskom portalu „Lika Online“, www.lika-online.com, na poveznici  https://www.lika-online.com/skandal-nacelnik-puls-ante-podnar-prijetio-komunalnom-redaru/ objavili ste 2. ožujka 2017. godine članak autora L.O. pod naslovom: „SKANDAL Načelnik PULS Ante Podnar prijetio komunalnom redaru“ u kojem je naveden niz netočnih tvrdnji na koje smo dužni reagirati. Stoga Vas pozivamo da sukladno odredbi članaka 40., 41. i 42. Zakona o medijima (NN 59/04, 84/11 i 81/13), objavite sljedeći ispravak netočne informacije.

Na početku želimo skrenuti pozornost da se predmetni autor teksta prije objave teksta nije upitom obratio Policijskoj upravi ličko-senjskoj i zatražio bilo kakva dodatna pojašnjenja i podatke o navedenoj temi o kojoj piše.

Što se tiče opisanog događaja u tekstu, možemo potvrditi kako je točno da je djelatnik komunalnog poduzeća ispisao kaznu za službeno vozilo MUP-a, ali oštro odbacujemo navode iz teksta o neprimjerenoj komunikaciji načelnika PU ličko-senjske prema djelatniku komunalnog poduzeća. Naime, načelnik je upoznao djelatnika komunalnog poduzeća kako se radi o službenom policijskom automobilu koje je oslobođeno plaćanja parkiranja.    

Naime, u članku 8. Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontroli parkiranja na javnim otvorenim parkiralištima Grada Gospića, regulirano je da naknadu za parkiranje ne plaćaju vozila žurnih službi (vozila MUP-a, hitne medicinske pomoći, vatrogasci, HGSS).
S poštovanjem,

                          Glasnogovornica

                                                                                  Policijske uprave ličko-senjske
                                                                                               Maja Brozičević, v.r.