Zahvalnica PU ličko-senjskoj za promicanje sustava zaštite i spašavanja u 2013. godini

-
-

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku danas je održana svečana sjednica povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, koji se obilježavaju 1. ožujka. Svečanoj sjednici, uz brojne uzvanike prisustvovao je i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

„Prvo bi se htio zahvaliti svim članovima civilnih udruga koji su danas nisu tu jer obavljaju svoju dužnost na terenu. Dan civilne zaštite u Hrvatskoj se obilježava od 1992. godine, a od 2005. godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje je samostalno tijelo. Znanje, stručnost i volonterstvo temelji su današnje suvremene civilne zaštite. Ipak promjene su u tom sektoru nužne i zato pripremamo novi zakon o civilnoj zaštiti zbog kojeg će on biti još učinkovitiji. Slučajevi poplava koji su u zadnje vrijeme zadesili Hrvatsku pokazuju da ne učimo dovoljno na greškama. Naši planovi moraju biti prilagođeni najgorim situacijama, i zato je u sektoru civilne zaštite najvažnija edukacija“, naglasio je potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić.

Nastavak ispod oglasa

Tom prilikom uručena su priznanja Sektora za civilnu zaštitu za 2013. godinu, zahvalnice pripadnicima sustava zaštite i spašavanja za 2013. godinu, godišnje nagrade i nagrada za životno djelo (posthumno). Zahvalnica za promicanje sustava zaštite i spašavanja u 2013. godini dodijeljena je Policijskoj upravi ličko-senjskoj, koju je ančelniku policijske uprave Anti Podnaru uručio ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić.

Načelnik Policijske uprave ličko-senjske Ante Podnar, tom prilikom zahvalio se u ime svih kojima su danas dodijeljene zahvalnice za promicanje sustava zaštite i spašavanja u 2013. godini, te istaknuo:“Taj je čin potvrda uspješne i odgovorne suradnje institucija i građana sa državnom upravom za zaštitu i spašavanje. Kada je u pitanju policija i Policijska uprava ličko-senjska, koju ovom prilikom predstavljam naglasio bih da je još 2008. godine od strane državne uprave za zaštitu i spašavanje Policijskoj upravi ličko-senjskoj dodijeljeno priznanje za naročiti pothvat u zaštiti i spašavanju na području Republike Hrvatske, te danas dodijeljenu zahvalnicu smatram rezultatom višegodišnje profesionalne suradnje na planu zaštite života ljudi i imovine, a koja nam je ujedno i poticaj da ta ista suradnja u narednom periodu bude još uspješnija.“

L.O./PULS