SENJ – U sklopu projekta „Knjigama do osmjeha“ jučer je upriličeno darivanje knjiga i slikovnica Gradskoj knjižnici i Dječjem vrtiću u Senju. U ime Zaklade knjige i slikovnice uručili su upravitelj Zaklade i savjetnik ministra unutarnjih poslova  Dubravko Novak sa suradnicima – tajnicom  Helenom Biočić, zamjenikom načelnika Policijske uprave ličko-senjske  Josipom Dujmovićem i pomoćnikom načelnika Policijske postaje Senj  Zlatkom Matičićem.

Gradskoj knjižnici Senj i Dječjem vrtiću „Travica“ darovano je po 120 knjiga i slikovnica, a uz predstavnike tih ustanova uručivanju knjiga bili su prisutni gradonačelnik Grada Senja Darko Nekić i njegov zamjenik Miroslav Prpić, dr. med.

Prilikom dodjele,  Novak je istaknuo da je cilj projekta „Knjigama do osmjeha“ darivanje knjiga i slikovnica ustanovama koje skrbe o djeci na području svake policijske uprave, te da na taj način Ministarstvo unutarnjih poslova želi dodatno pokazati i svoj odgovoran odnos prema široj društvenoj zajednici. Posebno zadovoljstvo izrazio je činjenicom da se knjige daruju na području Senja, s obzirom da i on vuče korijene s tog područja.

U ime Grada Senja i ustanova kojima su knjige darovane zahvalili su se gradonačelnik Darko Nekić, ravnateljica Gradske knjižnice Marijana Ćorić i predstavnica Dječjeg vrtića Anita Orlić.

LO/P