Zalaganjem i upornošću do ostvarenja planova

Iako je tek nedavno osnovan Planinarski klub „Zir“ u Općini Lovinac,  njegovi članovi s puno entuzijazma i volje za radom nastavljaju sa zacrtanim aktivnostima. Kako doznajemo od  Đenis Barnjak u planu im je ove godine izlet na Triglav (SLO), penjanje u Paklenici kao jednu od češćih aktivnosti, izlet na Čvrsnicu (BiH), biciklistička tura od Gospića ili Lovinca preko Malog Alana do Starigrada, izleti na brojne vrhove Velebita, markacističke aktivnosti  na području Općine Lovinac, izrada web stranice kluba te oformljenje alpinističkog i speleološkog odsjeka.

Uz spomenuto, Đenis Barnjak dodaje da uz ostvarenje spomenutih planova provodit će brojne  planinarske, penjačke, speleološke i biciklističke izlete u okolici Lovinca, Gospića te na Velebitu.

Nastavak ispod oglasa

Značajni poslovi bit će usmjereni na okupljanje djece, mladeži i simpatizera koje se žele baviti planinarenjem, visokogorstvom, alpinizmom, speleologijom, brdskim biciklizmom i drugim aktivnostima vezanima za prirodu i boravak u planinama, te stvaranje uvjeta za razvoj istih, te  sudjelovanje u športskom natjecanju u alpinističkom ili biciklističkom sportu športu.

Đenis Barnjak
Đenis Barnjak

Kako bi se što više naučilo, te u stvarnom životu i primjenilo, pozornost ćemo dati i prikupljanju  planinarske, spelološke, alpinističke, biciklističke te ostale sportske literature, fotografija, karata, dokumenata, audio i video snimaka. Slijede i topografska, fotografska i video snimanja speleoloških objekata, organiziranje općih speleoloških istraživanja, skrb i očuvanje speleoloških objekata i općenito prirodne sredine u kojima će se odvijati aktivnosti kluba, provođenje obuke članova u alpinističkim i speleološkim tehnikama, poticanje stručnog usavršavanja članova, instruktora i drugih osoba od značaja za djelovanje alpinističkog i speleološkog odsjeka kluba, suradnja sa drugim udrugama koje podržavaju ciljeve i interese kluba, poticanje mladih u bavljenju planinarstvom, alpinizmom, speleologijom, biciklizmom i drugim aktivnostima vezanima za boravak u planini,  organiziranje i sudjelovanje u planinarskim, alpinističkim i speleološkim pohodima i ekspedicijama kao i istraživanjima u zemlji i inozemstvu, sukladno drugim propisima te sa svim potrebnim odobrenjima nadležnih tijela, dodaje Barnjak.

Puno planova imamo, svjesni smo što nas očekuje i da bi značajan dio posla obavili, poslove smo raspodijelili unutar našeg društva. Svako može dijelom svojeg zalaganja uveliko pridonijeti ostvarenju zacrtanih planova, kazala nam je Đenis Barnjak.

Fotogalerija: Članovi PD „Zir“ na Vaganskom vrhu, Logor ekspedicije “Lukina jama – sifon 2014.” na dubini od -780 m.

LO