Započela cjelovita dezinfekcija interijera zgrada u Gospiću

Gradsko komunalno poduzeće „Komunalac“ iz Gospića je na samom početku pojave epidemije koronavirusa nabavilo velike  količine sredstava za dezinfekciju, zaštitnu opremu i ostale resusrse neophodne u spriječavanju širenja COVID 19.

Građane Gospića danas je uznemirila pojava nekoliko osoba u posebnim zaštitnim odjelima koje su vršile prskanje interijera, odnosno zajedničkih prostorija najveće stambene zgrade Uglovnice. Više o svemu rekao nam je direktor Komunalca Milan Mataija.

Nastavak ispod oglasa

-U skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo  danas je u stambenoj zgradi “Uglovnica” izvršena preventivna dezinfekcija u cilju spriječavanja pojave koronavirusa. Dezinficirani su zajednički prostori zgrade, podrumi i stubišta. Predstavnicima stanara preporuča se više puta dnevno provjetravati zajedničke prostorije jer se na taj način smanjuje veliki broj mikroorganizama koji mogu lebdjeti u zraku. Preventivno dezinficiranje višestambenih zgrada, koje su pod upravom naše tvrtke, nastavljaju se i sljedećeg tjedna, rekao nam je direktor Mataija i zamolio sve stanare da se pridržavaju uputstava Nacionalnog stožera civilne zaštite.

M.S.