Mzoip

Već smo javljali o projektu ukupne aglomeracije na području Općina Plitvička Jezera i Rakovica. U zadanoj vrijednosti većoj od 300 milijuna kuna bit će to najveći projekt jedne općine iz Ličko-senjske županije. Danas je u tome smislu učinjen prvi korak.

Direktor Komunalnog poduzeća iz Korenice Hrvoje Kukuruzović potpisao je  Sporazum sa Hrvatskim vodama o sanaciji i rekonstrukciji vodnih građevina unutar NP Plitvička jezera. Ovom važnom  činu svjedočio je i načelnik Općine Plitvička Jezera Boris Luketić.

-Kako smo i najavljivali, u 2017.  smo započeli vrlo široki projekt aglomeracije na područjima Općina Rakovica i Plitvička Jezara. Današnji sporazum je vrijedan 50 milijuna kuna i važno je istaknuti da će se kroz njega realizirati i izgradnja vodovoda do naselja Poljanak. Sredstva za aglomeraciju cijeloga područja sa 90 % financira Europska unija, a preostalih 10 % jedinice lokalne samouprave, rekao nam je Boris Luketić. Projekt aglomeracije označit će novu kvalitetu života građana ovoga područja, zbrinjavanje otpadnih voda, kvalitetnu vodo opskrbu i što je svakako na prvome mjestu-zaštitu okoliša na ovom biološki iznimno osjetljivom dijelu Like.

M. S.