Ovogodišnja tradicijska manifestacija „Jesen u Lici» održat će, kao i prethodnih godina prvi vikend u listopadu, odnosno 04.-06. listopada 2019. u vremenu od 10 – 19 sati na Trgu Stjepana Radića u Gospiću.

Uz slobodan ulaz, u autentičnoj atmosferi brojni posjetitelji će imati prigodu čuti izvornu narodnu pjesmu i plesove kroz nastupe kulturno-umjetničkih društava iz naše Županije te gostujućih društava i skupina iz drugih krajeva Hrvatske kao i iz inozemstva. Bit će to posebna prigoda za posjetitelje da na licu mjesta, uz izložbene štandove vide kako se izrađuju razni proizvodi od gline, bukare i tamburice, pletu košare, prede vuna i stvaraju slični autohtoni proizvodi ličkog kraja.

Na izložbi „Jeseni u Lici“ predstavljaju se proizvodi malih poljoprivrednih gospodarstava (proizvodi od mlijeka, pekmeza, meda, sokova, vina, kolača, sira i dr.), malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite prehrambene, uporabne i ukrasne proizvode te na taj način čuvaju tradiciju svoga kraja. 300-tinjak izlagača izlaže isključivo vlastite proizvode tako da posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme proizvoda, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti.

Na Izložbi sudjeluju i  izlagači  iz svih krajeva Hrvatske koji izlažu autohtone poljoprivredne, prehrambene, ili ukrasne proizvode karakteristične za podneblje iz kojeg dolaze. Izložba je  prerasla u vrlo značajnu manifestaciju prepoznatu izvan granica Županije, te od 2004. godine «Jesen u Lici» ima i međunarodni karakter, obzirom na prisustvo izlagača iz BiH, Mađarske, Srbije i Slovenije.

Kako biste bili jedan od mnogobrojnih sudionika ove vrlo značajne i bogate tradicijske manifestacije, popunjenu prijavnicu dostavite Razvojnoj agenciji Ličko – senjske županije – LIRA do 15. rujna 2019. godine na e-mail:jesen@lsz-lira.hr.

>>Prijavnica za Jesen u Lici 2019<<<

L.O.