Tek što su jutros otvorene prijave za sudjelovanje na 37. Plitvičkom maratonu već su se javili brojni maratonci iz Madžarske, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske. I ove godine ovu sportsku manifestaciju organizira Atletski klub „Plitvice“ čiji je predsjednik Leopold Špehar.

-Nakon dvije godine se međunarodni Plitvički maraton ponovno vraća u tradicionalni termin održavanja, odnosno prvog vikenda u mjesecu lipnju. Prijave su jutros otvorene preko weba Stotinka! , a ove godine je limit podignut na 1000 sudionika i vjerujemo da će se jako brzo popuniti! S obzirom da su već započele prijave nema sumnje da će se 37. Plitvički maraton ponovno biti izuzetna sportska manifestacija, prije svega zato
što je to je jedina utrka koja se organizira na području Ličko-senjske županije kao dio 1. Hrvatske cestovne lige koja se održava u suradnji sa Hrvatskim Atletskim savezom. Plitvički maraton je 10. kolo natjecanja i jedan od tri hrvatska maratona koji se boduje u istoj ligi.

Ove godine se u subotu, 4. lipnja održava utrka na 10 km, dok se u nedjelju, 5. lipnja održavaju utrke maratona i polumaratona, rekao nam je Leopold Špehar iz Atletskog kluba „Plitvice“. Glavni pokrovitelj 37. Plitvičkog maratona je JUNP Plitvička jezera koja će i ove godine najboljim maratoncima osigurati bogati fond nagrada.

L. O.