Započeo malonogometni turnir „Heroji Domovinskog rata“ u Svetom Jurju

Sinoć je u Svetom Jurju svečanim otvaranjem malonogometnog turnira „Heroji domovinskog rata“ započela proslava obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja.

Turnir je otvorio gradonačelnik Sanjin Rukavina koji se ovom prigodom sjetio svih poginulih u Domovinskom ratu s područja grada Senja, te je rekao kako se ovaj turnir igra upravo njima u čast, Milanu Vukeliću Miki i sedmorici njegovih suboraca s područja grada Senja : Donku Barbianiu, Tomi Biondiću, Robertu Barbiću Belom, Milanu Kataliniću Fikiju, Darku Margeti Zeli, Domagoju Rukavini i Nevenu Šareniću Baldi. Na turniru su bili prisutni i zamjenik župana Vice Nekić, predsjednik gradskog vijeća Željko Tomljanović, zamjenik gradonačelnika Jurica Tomljanović i brojni drugi uzvanici i posjetitelji.

Nastavak ispod oglasa

Turnir će trajati do petka 04. kolovoza kada će biti dodjele pehara i svečana večera za sve sudionike, prema sljedećem rasporedu:

 • srijeda, 02.08.2017.g.:
 1. 20:30 sati – „CB MASTER“ – „SVETI JURAJ“
 2. 21:05 sati – „CB DVORAC“ – „MLADE NADE“
 3. 21:40 sati – „PEDALAROSI (FS SANJA)“ – „CB MASTER“
 4. 22:15 sati – „MLADE NADE“ – „ŠKORPIONI“
 5. 22:50 sati – „PEDALAROSI (FS SANJA)“ – „CB DVORAC“
 • četvrtak, 03.08.2017.g. :
 1. 20:30 sati –„PEDALAROSI (FS SANJA)“ – „ŠKORPIONI“
 2. 21:05 sati –„CB DVORAC“ – „SVETI JURAJ“
 3. 21:40 sati –„CB MASTER“ – „MLADE NADE“
 4. 22:15 sati –„SVETI JURAJ“ – „PEDALAROSI(FS SANJA)“
 5. 22:50 sati –„ŠKORPIONI“ –  „CB MASTER“
 • petak, 04.08.2017.g.  –POLUFINALNA, UTAKMICA ZA 3. MJESTO TE FINALE

Na turniru je predstavljen projekt „Neka svijetli nebo hrvatsko za malo srce kornatsko“ koji za cilj ima obilježavanje 10 godišnjice Kornatske tragedije, a pri tome će se  prikupljati donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenima s malignim bolestima. Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama na čelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt. Projekt je predstavio zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Senj Zvonimir Lončarić.

L.O./I.Ž.