Započinje geodetska izmjera Kosinja

Prigodnim okupljanjem kod Kosinjskog mosta i otkrivanjem table s podacima novog projekta o katastarskoj izmjeri nekretnina na području Općine Perušić za dijelove k.o. Gornji Kosinj, k.o. Donji Kosinj, k.o. Lipovo polje, k.o. Mlakva i k.o. Studenci započeli su uvodni radovi vezani uz izgradnju HE „Kosinj 2“.

Tablu s podacima o početku izmjera otkrili su zamjenik Državne geodetske uprave Anton Vidaković i Mario Kaić iz Geoprojekta Zagreb, u nazočnosti predstavnika HEP-a, Područnog ureda za katastar Gospić, Geodetskog zavoda Rijeka, Geodetskog zavoda Split, Zavoda za fotogrametriju Zagreb. U ime Općine Perušić nazočne je pozdravio zamjenik načelnika Mihael Kurteš koji je izrazio nadu kako će se na ovaj način urediti stanje zemljišnih knjiga u ovim katastarskim općina na području Kosinja. Jučer je u OŠ„Anž Frankopan“ u Kosinju organiziran skup sa mještanima Kosinja kako bi ih se informiralo o započetim radovima.

Geodeteska izmjera obuhvatit će oko 50 km2, za što će HEP izdvojiti 6,5 milijuna kuna. Prema ugovoru krajnji rok za izvršenje geodetske izmjere je dvije godine.

M. S.