Detalj s komemoracije

Hrvati su maheri za kupovanje diploma i titula, za prodavanje magle i lažnih obećanja, za plagiranje svega napisanog što nekome može koristiti. Novi prijedlozi vezani uz status branitelja mogli bi otvoriti Pandorinu kutiju. Ima čak i potpuno nesuvislih prijedloga nekih predstavnika manjinskih skupina da bi se status branitelja treba barem jednim dijelom priznati i sudionicima veliko-srpske agresije na Hrvatsku.
Svemu ovome dodajmo još jednu lokalnu budalaštinu. Kako inače drukčije nazvati slučaj „uglednog građanina“ koji se često busa u grudi junačke i svoje ratno znamenje iz Oluje. Čije je udarne dane proveo u pritvoru zbog dezerterstva. Ovaj paradoks će rado pojasniti riječima kako je u nastavku Oluje toliko izložio sebe da su se od straha tresli četnici u Srbiji. Iz Hrvatske u već odavno bili otišli u čuvenoj traktorijadi pa su svoj strah ispoljavali-na daljinu!
Da imaju barem malo skrupula te bi lokalne veličine barem trebale već jednom zašutjeti. Ako ne zbog nas živih, a ono zbog istinskih branitelja i heroja koji nisu imali mogućnost živjeti u slobodnoj Domovini.

L. O.