Veliku pozornost javnosti ranije je zauzela firma Ličanka d..o.o Karla Starčevića koja je 2012. godine brisana iz sudskog registra. Svaki put kada neki poduzetnik briše svoju firmu postoji nekakav razlog. Najčešće se radi o poreznom dugu pa se otvaranjem druge firme želi izbjeći plaćanje dugovanja državi ili nekome drugom. Ličanka d.o.o. osnovana je 1996.godine, djelatnost joj je bila proizvodnja piva. U javnosti su se pojavile tvrdnje prema kojima je Karlo Starčević za otvaranje te firme dobio, odnosno posudio novac od trećih osoba. Prema našim informacijama, Trgovački sud u Karlovcu je 2008. godine odredio zabilježbu protiv tuženika Karla Starčevića radi utvrđivanja prava vlasništva poslovnog udjela u Trgovačkom društvu ličanka d.o.o te sklapanje Ugovora o prijenosu dijela poslovnog udjela.

Prema našim informacijama tužiteljica je bila Katica Pavković iz Zagreba, te se postavlja legitimno pitanje zašto je ova godpođa izvršila zabilježbu i tražila poslovne udjele u Trgovačkom društvu Ličanka d.o.o. U javnosti se pojavila priča da je spomenuta gospođa posudila novac Starčeviću, no on nije ispoštovao dogovor pa je sve ovo dobilo i sudski epilog. Daljnja logika stvari bila bi da se izbjegne uknjižbu, odnosno da dio vlasništva firme ode na dotičnu gospođu, likvidacija firme i brisanje iz sudskog registra.

Kako su sve ovo špekulacije i nagađanja, gradonačelniku Starčeviću smo poslali upit da nam se očituje po ovom pitanju. Do završetka ovog teksta odgovor nismo dobili.  Ukoliko odgovor stigne naknadno on će biti objavljen.

L.O.