Prije točno dva tjedan, portal Lika online objavio je članak u kojem je javno postavljeno pitanje gradonačelniku Grada Gospića Karlu Starčeviću, a koje glasi: Jeste li kupili atraktivno zemljište pored šume Jasikovac koja se uređuje javnim novcem?

Ovo pitanje, za koje nam je i sam gradonačelnik potvrdio da je točno, jako ga je uznemirilo. On u svemu tome vidi pokušaj diskreditacije svog lika i djela. No, ima li javnost pravo znati odgovor?

Što je točno uznemirilo gradonačelnika, i ono glavno, što je to diskreditirajuće u ovom pitanju?

Činjenice su jasne, vlasnik parcele nedaleko šume Jasikovac koja se uređuje sredstvima EU fondova je gradonačelnik Karlo Starčević.

Prije nego se Starčević oglasio demantijem, Služba za odnose s javnošću Grada Gospića je medijima uputila dopis u kojem navode kako svi mediji, pa i Lika online ima pravo na pristup informacijama o tome kako se troši javni novac. Grad Gospić odjednom mijenja ploču pa smo dobrodošli i na press konferencije za koje navode da će njihovi termini biti dostupni na službenom webu grada.

Ne tako davno, na sudskom sporu između portala Lika online i Karla Starčevića, gradonačelnik izjavljuje da dok je on na toj funkciji Lika online neće biti pozivana na press konferencije, niti na bilo koje druge događaje u organizaciji Grada Gospića. Sve ovo stoji i u službenom zapisniku..

Ne bojimo se nikakvih sudskih tužbi kojima nam se prijeti, a koje za cilj imaju gušenje slobode medija, jer javnost ima pravo znati istinu.

L.O.