Zašto ministru Ostojiću drhti glas?

4

milinovicpress     Povodom reagiranja ministra zdravlja  Rajka Ostojića, a vezano uz jučerašnju press-konferenciju HDZ-a,  javnosti se danas ponovno obratio bivši ministar zdravstva i predsjednik ŽO HDZ-a dr.  Darko Milinović.

U priopćenju stoji:

Oglas

  Vidljivo je da ministru Ostojiću glas drhti kada je sazvao izvanrednu tiskovnu konferenciju za novinare kako bi opravdao dezinformacije koje plasira u medije:

1.  Kaže da sam bio na grafološkom testiranju. ,ISTINA je slijedeća nisam ja bio na grafološkom testiranju nego dokument na  moje inzistiranje,a testiranje je utvrdilo da je dokument mijenjan na desetak mjesta.
2.  Ministar dezinformira da je ukinuo privatni monopol, te prelijevanje novca u privatne džepove-ISTINA  je slijedeća: uređaj PET CT za koje se hvali ministar nabavila je prošla Vlada ,natječaj u narodnim novinama 5.6.2011 izbor ponuđača u 8 mjesecu 2011.

3.  U vrijeme ministra Ostojića povećan je broj privatnih poliklinika ugovorenih sa HZZO-om(dvije nove poliklinike). Podsjetimo se da je OBEĆAO raskinuti postojeće ugovore.

4.  NOVOSTVORENI dug u prvih 6 mjeseci min. Ostojića od 1.398.000.000,00 utvrdilo je Upravno vijeće koje je imenovala nova Vlada, a potpisao premijer Milanović.

Na kraju se pitam: drhti li glas  Rajku Ostpjiću, kada se želi vratiti u prošlost, zbog  toga što se boji da se ne bi aktiviralo pitanje nabave CT-a za KBC Zagreb 2001 kada je on bio ZAMJENIK  MINISTRA i vodio taj proces, te je isti nabavljen ,zaobilazeći javni natječaj, za 2,2 mil. kn skuplji od najjeftinije ponude. Bilo bi dobro da odgovori kako je povezan interesno ili na drugi način sa ljudima koji su zajedno s njim o tome odlučivali.

    Afera Baxter i dalje čeka na odgovor kako su tada govorili da je tada ZAMJENIK  MINISTRA  RAJKO  OSTOJIĆ   ODGOVORAN  ZA TRAGEDIJU KOJA SE  DOGODILA ( smrt 24 pacijenata) budući  je  ukinuo odjel  u  ministarstvu  koji  je  bio  zadužen  za reakciju kod incidentnih događaja. Gdje se u vrijeme incidenta nalazio?-stoji u priopćenju dr. Darka Milinovića.

L.O.