Zašto su odgođeni izbori u SDP-u?

Sutra su ličko- senjski SDP-ovci trebali sudjelovati na blagdanu unutarstranačke demokracije. Njih oko 600, možemo reći nominalnih ljevičara, trebalo je neposredno, po principu jedan čovjek jedan glas birati lokalnog „učitelja i vođu“ na rok od četiri godine.

Nastavak ispod oglasa

Kako je riječ o stranci sa stogodišnjim iskustvom u upravljanju ljudima, zakonima i krojenju političke budućnosti,  pripreme za (re)pozicioniranje na hijerarhijskoj ljestvici trebale su biti odrađene na normalan način, kako to zakon i predviđa. No, dva dana uoči izbora oni  su odgođeni !!! Nevjerojatno, ali istinito.

Mnogi se pitaju kako je to moguće, zašto se to dogodilo i hoće li tko snositi odgovornost za propuste. Izborna komisija trebala je odraditi sve pripreme, a kako je imala itekako dosta vremena za taj dio posla, dobar dio SDP-ovaca ne krije sumnje u moguće pokušaje malverzacija. Dobro nam je znano da ako je itko poštivao procedure izbornih načela u našoj zemlji, bio je to, sviđalo se to nekom ili ne, SDP. Poništavanje izbora, ili kako to kažu odgoda, postavlja otvoreno pitanje što se to ustvari događa sa SDP-om, jesu li klice razdora u borbi za čelnog čovjeka SDP u Ličko senjskoj županiji nagrizle zdravo tkivo te stranke jer i balava djeca po cesti govore o unutarstranačkim previranjima unutar SDP-a.   

Svima nam je poznato da su svakom članu svake stranke itekako važniji unutarstranački nego lokalni ili parlamentarni izbori jer pozicija u stranci osigurava poziciju u upravi zajednicom, a time i bolji položaj u društvu . Na razini županijske organizacije SDP-a nominirana su dva kandidata, i to kakva: ekonomista Gojko Majetić i elektrotehničar Tomislav Zrinski. Oni su sebe ponudili da žele voditi ovdašnju „radničku klasu i poštenu inteligenciju“. I, još nisu ni počeli, a već su počela unutarstranačka podmetanja, vrbovanja, i sumnjive radnje…

Ono što se službeno zna je da se prvi krug izbora za predsjednika Županijske organizacije SDP Ličko-senjske županije koji se trebao održati sutra, 10.11. 2013. godine pomiče na 17.11.2013. godine jer Izborna komisija nije  stvorila uvjete za njihovu provedbu, tako to tumači nadležno tijelo središnjice SDP.

A što je sve ovo vrijeme, koje je bilo predviđeno za organizaciju izbora, radila predsjednica Izborne komisije Lidija Pemper i još četiri člana? Zaista zanimljivo, jer nisu gospoda iz Izborne komisije jučer ili prekjučer saznali da će se izbori održavati 10.11. 2013. godine?! Iako su kandidati imali, sukladno Izbornim pravilima, određeno vrijeme i metode za svoje predstavljanje izbornoj bazi na području Ličko senjske županije, to su obadvojica i iskoristili na način da su svim članovima uputili svoje „pismo namjere“ u kojem su predstavili sebe i svoje programe.

Ne osvrćući se na unutarstranačke nepodnošljivosti pojedinaca, ne dolijevajući ulje na stranačku vatru, nedvojbeno se postavlja pitanje što se to radi u SDP-u?! Pokušali smo putem mobitela stupiti u kontakt s predsjednicom Izborne komisije Lidijom Pemper, no na našu upornost odgovoreno je tišinom, odnosno, vjerojatno strahom kako objasniti ovu političku „malverzaciju“. Uostalom, zar predsjednica Izborne komisije u najmanju ruku ne bi trebala imati dio kulture po kojoj bi trebala komunicirati s medijima, ili, joj je to možda zabranjeno?! 

Kako biračka mjesta, birački odbori nisu osigurani, a ti propusti isto koštaju, što o svemu ovome pomisliti, koji se zaključak nameće?!

Članstvo SDP-a razjedinjeno je, kuhinja radi, lobiranja vrište, a javnost je više nego upoznata s otvorenim „ratom“ između dvije unutarstranačke opcije ličko senjskog SDP-a, tako da tek ostaje vidjeti čija će opcija pobijediti, Lidije Pemper ili Nikole Marasa. 

 

Dražen Prša