Zavičajno društvo Sinac upisuje nove članove

0

Zavičajno društvo Sinac, prvo i najstarije ličko društvo u Zagrebu koje djeluje od davne 1979. oglasilo se pozivom svim Ličanima i prijateljima Like da se pridruže njihovom djelovanju. Društvo je do današnjeg dana kroz svoj rad posjetilo Hrvate diljem svijeta, od Njemačke i Švicarske pa do Slovačke i Mađarske.
– Ovim putem pozivamo sve Ličane i prijatelje Like da se pridruže u našem djelovanju. Od novih članova očekujemo isključivo dobru volju i želju za druženjem uz pjesmu i ples. Nije potrebno predznanje, već samo trenutak hrabrosti da nam se jave bilo kojim putem ili pojave na jednoj od naših proba, a u tom slučaju sigurno neće ostati ravnodušni. Sigurni smo da će svatko pronaći svoje mjesto u nekoj od sekcija našega društva: folklorno¬dramskoj, tamburaškoj ili pjevačkom zboru. Kroz sve sekcije njegujemo izvorne običaje i tradicijske pjesme i plesove ličkog kraja s posebnim naglaskom na Gacku dolinu, kazao nam je član Upravnog odbora ZD Sinac Bruno Ćutić.
Društvo trenutno broji oko četrdeset aktivnih članova svih generacija. Prilika je to da se stariji naraštaji vrate u mladost te na najbolji način prenose običaje i tradiciju na mlade koji jednakim žarom vole zavičaj svojih predaka.

Za više informacija o upisu posjetite www.zd­-sinac.hr ili www.facebook.com/ZavicajnoDrustvoSinac

Oglas

H.J.

Poziv
Poziv