Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije aktivan u Tjednu psihologije

cof

Zavod za javno zdravstvo Ličko-senjske županije – Odsjek za prevenciju ovisnosti i zaštitu mentalnog zdravlja aktivno se uključio u obilježavanje nacionalnog Tjedna psihologije koji se ove godine održava od 19. do 25. veljače. Ovo je već jedanaesti po redu Tjedan psihologije u Hrvatskoj, a organiziraju ga Hrvatsko psihološko društvo i Hrvatska psihološka komora. Njegova je svrha predstaviti i zajednici približiti psihologiju te pokazati svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u našim životima. Različitim aktivnostima nastoji se pobuditi interes, pružiti informacije kako psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice, gdje su sve dostupni i na koji način u svom neposrednom životnom okruženju osobe u potrebi mogu dobiti potrebnu psihološku pomoć i potporu.

Tim povodom je u Kulturno Informativnom Centru Gospić volonterima i volonterkama Udruge “Pčelice” iz Gospića Kristina Manestar, psihologinja Zavoda za javno zdravstvo Ličko-senjske županije, predstavila svoja iskustva s programom treninga vještina učenja pod nazivom “Učim, znam, dobro se osjećam!”. Niti snježne neprilike nisu omele namjeru desetero volontera da dođu u KIC i saznaju detalje o tome kako je program nastajao i što se je sve u njegovoj provedbi događalo. Nakon pozdravne riječi predsjednice Udruge „Pčelice“, Željke Šikić, i izlaganja profesorice Manestar, prisutni su dobili priliku sudjelovati i u demonstraciji jednostavnih vježbi za opuštanje koje mogu primjenjivati u radu s djecom. Prisutni su s prezentacije sa sobom ponijeli i informativno-edukativne materijale koji su nastajali tijekom provedbe programa i rezultat su radova djece polaznika treninga.

Nastavak ispod oglasa

Iz komentara dobivenih u diskusiji koja je potom uslijedila saznajemo da su prisutni bili zadovoljni onime što su vidjeli i čuli i da su dobili dodatnu inspiraciju za svoj daljnji volonterski angažman i ideje za rad s djecom. Jedan od zaključaka ovog skupa bio je i prijedlog da se uže povežu Udruga „Pčelice“ i Zavod te u budućnosti osmisle zajedničke projekte kojima bi osigurali dodatnu pomoć u učenju za djecu i mlade u Ličko-senjskoj županiji.

L.O./ZZJZ