Završen „Dječji tjedan poduzetništva“

1

SENJ – Nakon osnovne škole i senjski Dječji vrtić „Travica“ bio je domaćin završnice projekta „Dječji tjedan poduzetništva“ koji je iniciralo Udruženje obrtnika Senj po programu Obrazovnog sustava „Zrinski“ iz Zagreba. Kroz tjedan dana djeca raspoređena u četiri grupe, njih osamdesetak,  su se s tetama marljivo pripremala kako bi na prezentaciji koja je podsjećala na svojevrsni sajam tradicionalnih zanata izložila proizvode, uz naravno, istaknutu cijenu.

Kako je pred okupljenim roditeljima, uzvanicima i gostima istakla ravnateljica vrtića, Dubravka Glavaš, cilj projekta je da djeca kroz igru stječu osnovna znanja o  poduzetništvu, razvijaju vještine, kreativnost te nauče osnovne ekonomske  pojmove kao što su nabava, sirovina, proizvodnja, prodaja, zarada i drugi.

Oglas

Govoreći o projektu koji već pet godina pokriva vrtiće, osnovne i srednje škole,i predsjednik uprave OS „Zrinski“, Vitomir Tafra, zahvali se na potpori Ministarstvu poduzetništva i obrta, Hrvatskoj obrtničkoj komori, gradu Senj i senjskom Udruženju obrtnika te posebno vrtiću te izrazio uvjerenje kako poduzetništvo polako, ali sigurno ulazi u odgoj i obrazovanje.

Svoje zadovoljstvo nisu krili gradonačelnik Darko Nekić te predsjednik Gradskog vijeća, Berislav Gržanić, inače i predsjednik senjskog Udruženja obrtnika, podsjećajući da je poduzetništvo jedini način izlaska iz krize, a treba se učiti od rane mladosti. Na završnom danu Tjedna dječjeg poduzetništva uručene su zahvalnice i priznanja sudionicima projekta, posebno Udruženju obrtnika u ime kojega je primila tajnica Anita Lopac.

Ž.M.