Završen je projekt uređenja vidikovca na ulazu u samo Brinje te je tim povodom udruga Pavenka priredila prezentaciju provedenog projekta na samoj lokaciji vidikovca.

Svima okupljenima obratila se predsjednica Udruge žena Pavenka Ružica Perković koja je ukratko ispričala tijek radova na projektu uređenja vidikovca i zahvalila svima uključenima u ovaj hvalevrijedan projekt. Inicijativom i osobnim angažmanom članica udruge Pavenka Marije Sertić i Anite Smolčić, kroz dvije godine i dva različita natječaja namijenjena organizacijama civilnog društva, Udruga Pavenka „povukla“ je oko 40.000 kn za uređenje vidikovca na ulazu u Brinje.

U 2017. godini je  kroz natječaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva i Filantropski fond Zajedno za zajednicu u projekt „Uređenje vidikovca – Brinje na dlanu“ uloženo preko 20.000 kn kako bi se uredio zapušten i nepristupačan teren te je isti pretvoren u vidikovac. Sredstvima iz Filantropskog fonda nabavljeni su stolovi sa klupama, postavljeni koševi za otpatke i informativna tabla, dok je Općina Brinje utrošila oko 30.000 kn za kupnju i sadnju stabala te sjenicu za odmor. Ove godine je kroz natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i program „Naš doprinos zajednici“ udruzi žena Pavenka odobreno 15.000,00 kuna za projekt „Uređenje vidikovca u Brinju“. S tim sredstvima nabavljeno je još klupa i koševa za otpatke te su kupljena i posađena dodatna stabla  kako bi vidikovac bio još ljepši.

Načelnik Brinja Zlatko Fumić također se zahvalio svima okupljenima koji su na bilo koji način uključeni u provedbu partnerskog projekta Općine Brinje i udruge Pavenka. Kako bi se uredio vidikovac u Brinju iskorišteni su svi raspoloživi resursi i ljudski potencijal Općine Brinje i udruge Pavenka, a projektom je potaknut i volonterski rad. Cilj zajedničkog zalaganja bio je oživjeti javni prostor koji se rijetko koristi i učiniti ga zanimljivim mjestom za razgledavanje turistima i lokalnom stanovništvu, a taj cilj je i postignut jer danas svjedočimo svakodnevnim zastajanjima turista na vidikovcu i uživanju u prekrasnom pogledu na brinjsku dolinu, istaknuo je načelnik Fumić, te se još jednom zahvalio svim donatorima i volonterima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta i svojim osobnim doprinosom pomogli da vidikovac zasja u punom sjaju i ponudi turistima namjernicima i slučajnim prolaznicima Brinje na dlanu u svoj svojoj ljepoti.

A.M./L.O.