Drugi dan Senjski Simpozij je započeo posjetom Gradskoj knjižnici Senj, u kojoj je sudionike i goste dočekala ravnateljica Ana Prpić Rogić.

Uz prigodan doček i prezentaciju o povijesti grada Senja i Knjižnice, sudionici su imali priliku razgledati izložbu Senjske tradicije življenja.
Dan je nastavljen tematskim predavanjima, a posebna sekcija “Živi, moj uskočki grade” posvećena je preminulom akademiku Milanu Mogušu. Sekciju je otvorio dr. sc. Mijo Lončarić, jedan od najvećih hrvatskih dijalektologa, koji je s akademikom Mogušem radio na izradi Općeslavenskog lingvističkom atlasa. Sekcija je predstavila i dosad nepoznate teme, kao što su cakavizmi u senjskom satirično-humorističnom listu Metla i škavacera, Senjani u Benešićevu Rječniku te Rječnik Kranjčevićevih pjesama: Razasuto stihovlje.
Sekcija je nastavljena promocijom izabranih djela Milutina Cihlara Nehajeva u izdanju nakladničke kuće Alfa te prvom javnom prezentacijom ideje i idejno-tematske realizacije Kuće senjskih književnika.
Simpozij je zatvoren u svečanomu tonu i željama za susretom sljedeće godine u prvotnoj namjeri tradicionalnog godišnjeg održavanja Simpozija.
L.O./A.V.