Završena 16 . „Jesen u Lici“

Nastup KUD-ova
Nastup KUD-ova
Nastup KUD-ova

U Gospiću je jučer završena šesnaesta po redu eko-etno manifestacija «Jesen u Lici» u organizaciji Ličko-senjske županije koja je ugostila brojne izlagače iz Like, šire regije i nekoliko država iz okruženja, a koja se treću godinu za redom održava na središnjem gospićkom trgu.

Prvi puta ova manifestacija se održala 1998. godine, a začetnici izložbe bili su nevladina udruga „ZOE“ i „Kap života“ te Park prirode Velebit, koji su okupili desetak entuzijasta, izlagača s idejom predstavljanja autohtonih ličkih proizvoda što široj publici.

Nastavak ispod oglasa

Sve od 2007. do danas ovo je najznačajnija gospodarska, kulturna i etno manifestacija u Ličko-senjskoj županiji.  Organizatori  Ličko-senjska županija i Lička razvojna agencija (LIRA) ove godine su uspjeli okupiti 270 izlagača koji su u trodnevnom programu desecima tisuća posjetitelja predstavili plodove svojega rada.

Cilj održavanja ove manifestacije ove i proteklih godina bio je predstaviti javnosti proizvodne potencijale malih poljoprivrednih gospodarstava, malih poduzetnika i svih onih koji proizvode različite proizvode čuvajući tradiciju ličkog kraja. Svatko izlaže isključivo vlastite proizvode tako da posjetitelji mogu iz prve ruke dobiti informacije o načinu pripreme proizvoda, kako se čuvaju i gdje se mogu kupiti. Na izložbu su pozvane i brojne škole, udruge i ustanove radi mogućnosti predstavljanja svojih aktivnosti koje čine radi očuvanja i njegovanja tradicije ličkog kraja. U sklopu Izložbe održale su se demonstracijske aktivnosti izrade nekih proizvoda kao što su tamburica, predenje vune i sl.)

Izložba “Jesen u Lici” ili kako je mnogi nazivaju Lički velesajam ponos je Ličko-senjske županije koja, koristeći se svojim prirodnim vrijednostima, postiže znatne učinke u ukupnom gospodarskom razvoju.

H.J.

-