Završena rekonstrukcija luke Prizna

-
-

PRIZNA – Nakon  rekonstrukcije pristaništa u luci Prizna danas je  u promet ponovno puštena trajektna linija na relaciji Prizna-Žigljen. Svečanom otvorenju luke su nazočili župan ličko-senjski Milan Kolić, gradonačelnik grada Senja Darko Nekić, gradonačelnik Novalje Ante Dabo, zamjenik načelnika općine Karlobag Boris Smojver, načelnik PU ličko-senjske Ante Podnar i brojni drugi uzvanici.

Rekonstrukciju pristaništa u Prizni zajednički su financirali Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Lučka uprava Senj, a investicija u visini od 9 milijuna kuna pridonijet će boljoj povezanosti kopna sa otokom. Luka Prizna kroz koju godišnje prođe oko 800 tisuća putnika i 300 tisuća vozila tako je dobila novo pristanište za RoRo brodove za vrijeme loših vremenski uvjeta kao i povećanje razine sigurnosti.

Nastavak ispod oglasa

Župan ličko-senjski Milan Kolić u prigodi otvorenja luke je istaknuo kako je ova investicija preduvjet daljnjeg razvoja otoka Paga i turističke ponude Ličko-senjske županije.

– Kao što je poznato, u LS županiji prisutan je stalni broj povećanja dolazaka turista i broja ostvarenih noćenja. Našu županiju je u 2013. godini posjetilo preko 500 tisuća turista koji su ostvarili 2 milijuna noćenja. Grad Novalja ostvaruje gotovo 40% svih dolazaka turista i 60% ostvarenih noćenja naše županije, a razvoj ove luke uvjet je i pretpostavka daljnjeg razvoja turizma glede broja prevezenih putnika i vozila.  Radi osiguranja uvjeta za bolju protočnost vozila i putnika u ovoj luci, Lučka uprava Senj krenula je u realizaciju investicije dogradnje bočnog obalnog zida i proširenju luke. Očekujem da će i naš najveći brodar koji prometuje na ovoj luci Jadrolinija d.d. pronaći poslovni interes da na ovome novouređenom prostoru luke izgradi jedan moderan višenamjenski poslovni objekt koji bi služio turistima kao i svima koji koriste ovu luku učinio još ugodnijom, kazao je župan Kolić.

lo