Nešto više od mjesec dana trajali su radovi na rekonstrukciji vodovoda na Špilniku, odnosno vodovodne dionice duge 900 metara od rotora na Špilniku do Poslovne zone u Otočcu. U četvrtak su potekle prve litre vode kroz obnovljeni vodovod čime je Poslovna zona opskrbljena velike količine vode (30 litara u sekundi), što se drži kao jedan od osnovnih preduvjeta za normalno poslovanje.
Od Krunoslava Oreškovića rukovoditelja RJ Vodovod i odvodnja u otočkom Komunalcu doznajemo da je Poslovna zona i prije imala vodu ali u manjem obimu a ovim radovima osim veće i kvalitetnije opskrbe obavljeni su i radovi na zamjeni starih vodovodnih cijevi.

Krunoslav Orešković
Krunoslav Orešković

„U četvrtak su završeni radovi na rekonstrukciji vodovoda za Poslovnu zonu Otočac. Poslovna je zona i prije bila spojena na vodovodnu mrežu, no ovom je rekonstrukcijom dobila veliku količinu vode, oko 30 litara u sekundi, što je preduvjet za jedno normalno poslovanje. Radovi su u stvari završeni u utorak, no imali smo obvezujuće poslove dezinfekcije, ispiranja i ispitivanja. Vodovod je dužine 900 metara, ugradili smo cijevi nodularnog lijeva dn 200 mm sa pritiskom do 30 bara, koje su spojene na glavni transportni cjevovod Ličko Lešće – Humac. Ovim poslovima rekonstrukcije uklonjene su stare azbest cementne cijevi te ugrađene nove nodularnog lijeva. Radove je izvodilo poduzeće Komunalac Otočac čija se vrijednost radova procjenjuje na 427.000 kn, kazao nam je Krunoslav Orešković rukovoditelj RJ Vodovod i odvodnja u otočkom Komunalcu.
Dražen Prša