Završeni su radovi na dijelu plaže i šetnice Škver, jedne od najvećih i najpoznatijih senjskih gradskih plaža.

Tim je povodom gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina 18. prosinca 2018. godine održao tiskovnu konferenciju na kojoj je okupljene predstavnike medija izvijestio o tijeku projekta i rezultatima.

Gradonačelnik Rukavina istaknuo je kako je Grad Senj s Ministarstvom turizma Republike Hrvatske potpisao Ugovor o sufinanciranju, sukladno s uvjetima i kriterijima Programa razvoja javne turističke infrastrukture, za projekt 1. faza projekta SHQUERE 2, izgradnja plaže i šetnice od Škvera do Treće drage u Senju od profila 9-12 i na taj način osigurao 700.000,00 kn.

Također, Grad Senj s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije potpisao je Ugovor o financiranju kapitalnog projekta 1. faze projekta SHQUERE 2, izgradnja plaže i šetnice od Škvera do Treće drage u Senju od profila 9-12, čime je dodatno osigurao 2.049.406,48 kn. Ukupna vrijednost investicije je 7.918.793,41 kn, a ostatak je financiran proračunskim sredstvima grada Senja. Izvođač radova bila je zajednica ponuditelja Vodogradnja Rijeka d.o.o., Kukuljanovo i BSK commerce d.o.o., Rijeka.

Rezultat projekta je izgrađena i opremljena plaža i šetnica, izgrađen ugostiteljski objekt i spremište za opremu te postavljen sustav javne rasvjete. U sklopu istoga se također izgradilo višefunkcionalno igralište za odbojku i rukomet, koje će napokon u ljetnim mjesecima ponuditi atraktivan prostor za sport i razbibrigu.

Na taj se način dobio dio šetnice koja će u budućnosti, osim povezivanja triju prirodnih uvala, osigurati pješački koridor između naseljenih zona iznad Treće drage sa Škverom, a time i sa samim centrom Senja. Projekt je također izuzetno važan i s aspekta sigurnosti jer će se stanovništvu, ali i turistima izgradnjom nove pješačke staze omogućiti sigurniji pristup plažama, izbjegavajući postojeći pristup magistralom. Također, ljubitelji prirode i aktivnijeg razgledavanja grad napokon mogu doživjeti i na drugi način – istražujući novouređenu senjsku šetnicu uz more, što će značajno, istaknuo je Rukavina, pridonijeti kvaliteti života, turističkoj ponudi i rezultatima.

Gs/Foto: Dinko Brozičević