Prema mnogočemu specifična i drukčija, Općina Brinje, svojim krupnim koracima pokazala je kako i kao mala općina može biti prepoznata po uspjesima i projektima. U prilog ovim tvrdnjama  svjedoče i završeni radovi na gradnji parkirališta kod Dječjeg vrtića Tratinčica.

Potrebna sredstva za realizaciju i ovog projekta osigurana su najvećim dijelom iz Programa ulaganja u zajednicu od strane Ministarstva za regionalni razvoj i EU fondove sa kojim je ravnateljica DV Tratinčica Ružica Perković u prosincu 2019.  potpisala ugovor za provedbu istog.

Riječ je o još jednom hvalevrijednom projektu ulaganja u predškolski odgoj kako bi se poboljšala kvaliteta i sigurnost najmlađih stanovnika općine.

Načelnik Općine Brinje Fumić u pratnji zamjenika Kolaka je obišao završene radove na gradnji parkirališta kod Dječjeg vrtića Tratinčica. Unatoč teškoj trenutnoj situaciji i borbi s koronavirusom koja traje od sredine ožujka izvođač radova je izveo radove u ugovorenom roku.

Načelnik Fumić i zamjenik Kolak ne kriju zadovoljstvo viđenim kao ni pozitivne reakcije roditelja koje su dosada imali prilike za čuti bez obzira na ovu tešku situaciju s kojom se suočavamo.
Načelnik Fumić je istaknuo kako je navedeni projekt jos samo jedan u nizu od ulaganja u predškolski odgoj, kao i činjenicu da se protekle 3 godine u objekt vrtića uložilo više financijskih sredstava nego od samog osnutka Dječjeg vrtića u Brinju.

Zadovoljstvo i pozitivni komentari roditelja čija djeca pohađaju vrtić su najveći oslonac i motivacija mog rada, kazao je načelnik Fumić.

L.O./OB