Završeni radovi na sanaciji odlagališta Sveti Juraj, dozvoljena uporaba 1. i 2. dijela građevine

U Senju je danas održan sastanak vezan uz završetak radova na sanaciji odlagališta neopasnog otpada Sveti Juraj, kojemu je nazočio direktor Fonda za zaštitu okoliša Dubravko Ponoš sa suradnicima – načelnicom Sektora za zaštitu okoliša Aleksandrom Čilić i voditeljicom Službe za odnose s javnošću Lidijom Tošić, državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić, sudionici projekta: tvrtke Maxicon, Geotehnika, Pangeo projekt i geodetska tvrtka UOIG N. Dizdar te ravnatelji i direktori gradskih institucija i trgovačkih društava, kao i službenici i zaposlenici Grada Senja. Tom je prilikom upriličen obilazak samog odlagališta.
Gradonačelnik Sanjin Rukavina naglasio je kako je lokacijska dozvola ishodovana 2007., radovi na sanaciji odlagališta trajali su od 03.10.2016. do 30.06.2018.,  a uporabnom dozvolom izdanom 11. srpnja 2018. dozvoljava se uporaba 1. i 2. dijela građevine infrastrukturne namjene. Datum primopredaje radova bio je 17. srpnja 2018. godine. Ukupna vrijednost izvedenih radova je 17.337.061,15 kn, od čega je Fond sudjelovao s 13.734,317.06, a Grad Senj s 3.602.744,09. Također je ovom prilikom istaknuo trud i rad službenika Grada Senja i djelatnika Ustanove za razvoj Grada Senja u kompleksnim procedurama apliciranja na natječaje.
Direktor Ponoš istaknuo je kako je tijek sanacije odlagališta Sveti Juraj bio iznimno zahtjevan i izazovan projekt jer se samo odlagalište nalazi unutar granica parka prirode, no Grad Senj bio je uporan u rješavanju problema te tako sada napokon ima odlagalište koje je sanirano prema svim ekološkim standardima.
Direktor Ponoš kazao je kako Grad Senj ima sposobnost i viziju kojima vrlo uspješno povlači sredstva. Sve je to, ističe Ponoš, dio uspostave sustavnog gospodarenja otpadom u čemu je Grad Senj iznimno uspješan. Na kraju je naglasio kako će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i dalje pratiti i podupirati Grad Senj u njegovim nastojanjima da bude energetski učinkovit.

L.O./G.S.

Nastavak ispod oglasa

deponij-02

depo