Završeni radovi na senjskom „Škveru“

0

Iako je dugo trajalo, napokon je gotovo. Radovi na izgradnji i uređenju senjskog „Škvera“, odnosno plaže i šetnice od Škvera do Treće drage dobili su svoj konačni izgled, koji malo koga može ostaviti ravnodušnog.
Grad Senj zaslužio je nešto ovakvo, nešto što plijeni izgledom i funkcionalnošću. U prvoj fazi radova obavljeno nasipavanje šetnice do Plave vile, uređena je pristupna ceste od magistrale do plaže, izgrađena školjera i obalni zid, postavljene su instalacije vodovoda i hidrantskog voda, instalacije fekalne kanalizacije, obavljeni su asfalterski radovi, postavljena je javna rasvjeta. Radovi u I. fazi koštali su 3,1 milijuna kuna, što je Grad Senj sam financirao.
Riješen je i problem sa pješačkom poveznicom središta Senja i naselja Mundaričevac i Bilićevica. Završetkom radova u II. fazi što je obuhvatilo betonažu sa podmorskim radovima, izradu graničnih zidova u kamenu, pristupnu cestu i dvoje pristupne škale s pravom se može očekivati da će se Grad Senj kandidirati za plavu zastavu. I ono ne manje bitno je da ukupna investicija projekta „Škver“ vrijedi više od 20 milijuna kuna.
Dražen Prša