Završio 355. Senjski mesopust

Veselim i sadržajnim programom mesopusnog utorka završen je 355. Senjski mesopust. Iako je tradicionalna maškarana povorka odgođena zbog loših vremenskih uvjeta, to Senjanima nije pokvarilo mesopusno raspoloženje. Uz frite i kapljicu vina prelistavao se novi 151. broj mesopusnog humoristično-satiričnog lista „Metla i škavacera“, a sam pogled na naslovnicu „Metle“ na kojoj su gradski uglednici obučeni kao na setu Sulejmana Veličanstvenog izazivao je smijeh i obećavao dobru zabavu.

Ove godine program mesopusnog utorka obogaćen je javnim snimanjem HRT-ovog glazbeno-scenskog spektakla „Lijepom našom“. U čast gradu Senju koji već više od tri i pol stoljeća njeguje maškaranu tradiciju, snimanje je proteklo u znaku senjskog mesopusta i karnevala, a domaći izvođači nastupili su maškarani. U senjskoj Školsko – športskoj dvorani „Robert Barbić – Beli“ Senjani su imali priliku gotovo tri sata uživati u hitovima poznatih glazbenih imena naše estrade te u nastupima lokalnih glazbenika i karnevalskih udruga.

Nastavak ispod oglasa

Nakon snimanja, mesopusno raspoloženje  preselilo se u diskoteku „Magnus“ gdje je održan posljednji maškarani bal 355. Senjskog mesopusta pod nazivom „Bog i dovidova“, u sklopu kojeg je održana i ceremonija zatvaranja ovogodišnjeg senjskog mesopusta.

„Pitate se ki je zaspravlje prava vlast, dal oni il mi maškarani ki vladamo samo za vrime mesopusta i bali. Mi nemamo probleme ke oni imadu. S nama se veselite, benavite, tancate, zaboravljate na sve probleme i ča je najvažnije – mi nikon nismo dužni, sve je poplaćano. Razlika je i u tomen ča mi imamo masku samo dok mesopust dura, a oni svih 365 dan. Grad i vog leta ima puno problemi, svi se natežedu, pravdadu, a probleme nikako rešit. Moramo živit s više mota i volje moguće jednog lipog dana bude i bolje“, poručio je mesopusni meštar Feralić prije vraćanja ključeva grada natrag u ruke gradonačelniku Darku Nekiću.

A.P.