OTOČAC – Centar za tradicijske  obrte održao je završnu konferenciju projekta     koji se proteklih godinu dana financirao s 100.000 eura kroz pred pristupni fond EU program IPA 4. U sklopu konferencije održana je modna revija etno odjeće, odnosno kreacija Marinke Sorić i Dragice Rogić te izložba proizvoda tradicijskih zanata.
Brojnim  uzvanicima obratila se je tajnica Obrtničke komore Ličko senjske županije, Ankica Šubarić,  te održala prezentaciju o mogućnostima razvoja i poticanja tradicijskih obrata, a nakon nje i predstavnici Hrvatske gospodarske komore iz Otočca, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te samog Centra za tradicijske obrte. Kako je rečeno  kroz Centar i predavanja, osnosno tečajeve, je prošle godine prošlo oko 15o osoba od kojih je njih 25 položilo za trenere i znanje prenosilo na 62 korisnika .
U prostorijama Centra koje je nesebično ustupio Grad Otočac učilo se tkati, plesti, presti, oživljavati recepte i pripremati već zaboravljena jela Like i Gacke, izrađivati svijeće od prirodnog voska, obrađivati drvo i proizvoditi uporabne predmete i drugo.
Rad Centra pohvalio je osobno gradonačelnik Mario Barković istaknuvši da je ovo samo jedan u nizu uspješnih projekata koji su Europskoj komisiji  kandidirani iz Gacke doline i Ličko senjske županije.

Lo/Uo