Završna prezentacija provedbe projekta „Zaželi bolji Donji Lapac“

0

U Donjem Lapcu je održana završna prezentacija projekta „Zaželi bolji Donji Lapac“, čiji je nositelj Općina Donji Lapac u partnerstvu s HZZ, CZS i KUD-om „Kraljica Katarina“ iz Donjeg Lapca. Prezentaciji su, između ostalih prisustvovali načelnik Općine, te predstavnici partnera. Istaknuto je da je projekt tijekom proteklih 30 mjeseci za ovu zajednicu imao veliko značenje.

Kroz projekt je zaposleno 12 osoba, od čega dvije na upravljanju projektom i 10 žena koje su pružale uslugu pomoći i podrške za 86 korisnika starije životne dobi. Provedene su sve planirane projektne aktivnosti čime su ostvareni projektni ciljevi: zapošljavanje teže zapošljivih žena starije životne dobi i nižeg stupnja obrazovanja, koje su uz to prošle obrazovanje za zvanje gerontodomaćice. Projekt je bio od iznimne važnosti i koristi i za zaposlene žene, ali i za korisnike kojima su one pružale pomoć. Bez obzira na specifičnosti ovog posla, informacije prikupljene s terena ukazuju na odlična iskustva uspostavljanja povezanosti i međusobnog povjerenja. Prezentaciju su pripremile voditeljica projekta Vesna Kljajić i financijska administratorica Snježana Krezić.

Oglas

Općina Donji Lapac nije uspjela, kao većina drugih koji su provodili program Zaželi, zatražiti sredstva za produljenje projekta kroz program Zaželi – faza II. Naime, kad su se stekli uvjeti za apliciranje za program Zaželi – faza II natječaj je bio obustavljen, a ubrzo i potpuno zatvoren.

L.O.