Zbog dugotrajne suše problemi u vodoopskrbi šireg područja Općine Brinje

Poduzeće „Vodovod“ Brinje uputilo je obavijest potrošačima s područja ove općine u kojoj se definiraju problemi s vodoopskrbom nastalih uslijed dugotrajne suše. Više o svemu rekla nam je ravnateljica Ruža Blažanin.

-Stanje je dosta složeno i mi smo potrošačima uputili obavijest u kojoj ih molimo za razumijevanje. Zadnja kiša pala prije točno mjesec dana, a prije toga gotovo niti kapi cijeloga ljeta. Ovo je treća godina zaredom da šire područje Brinja ima problema s vodoopskrbom. Zbog niskog vodostaja u izvorištima neka područja vodu imaju stalno, ali područja na višim lokacijama vodu imaju samo ujutro. Ne smijemo pribjegavati redukcijama jer bi u tom slučaju bez vode ostale ustanove poput Dječjeg vrtića, škole, ambulante i druge ustanove. U tijeku smo pronalaženja dugotrajnog rješenja ovoga problema. Kod Stajnice smo već napravili novu bušotinu i pronašli izdašno vrelo.  U tijeku je završetak dokumentacije i uvjerena sam da će iz toga izvora na godinu krenuti visoko kvalitetna voda u naš vodovod, dala nam je ekskluzivu ravnateljica Ruža Blažanin.

Nastavak ispod oglasa

U obavijesti koju je „Vodovod“ uputio potršačima stoji kako je vodostaj svih izvora na području Brinja u zabrinjavajuće lošem stanju. Izvor Maljkovac zajedno s Lončarima je gotovo presušio, a izvor Žižić je 90 cm ispod razine što znači da se očekuju poteškoće u crpljenju vode što dovodi do problema s punjenjem sustava vodom a isto tako do smanjenog pritiska u cijevima zbog čega će pojedina naselja i kućanstva ostati bez vode ili će imati slab pritisak vode u cijevima.

M.S.