Zbog korone na Dan grada Otočca skromno obilježavanje

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite situacija s COVID-19 je nesigurna i zabrinjavajuća. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i pooštravanja mjera od strane Nacionalnog stožera RH, posvuda se ukidaju i ograničavaju najavljeni skupovi. Što sve ovo znači za skoro obilježavanje Dana grada Otočca upitali smo gradonačelnika Gorana Bukovca(nezavisni).

-Odgađa se planirana Svečana sjednica Gradskog vijeća zakazana za 20. siječnja 2022. godine. Također ni ove godine povodom proslave Dana Grada Otočca i blagdana zaštitnika Gacke doline, sv. Fabijana i Sebastijana, Grad Otočac neće organizirati planirane svečanosti.

Nastavak ispod oglasa

Tako će na Dan Grada Otočca u 10:40 sati kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata položiti vijenci i zapaliti svijeće. Svetu misu predvodit će gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u 11 sati u Crkvi presvetog Trojstva Otočac. Žao mi je zbog ovih okolnosti, ali je zdravlje naših sugrađana na prvom mjestu, definirao nam je gradonačelnik Otočca Goran Bukovac.

L.O.