Iako se već danima Gospićem pronosi vijest o sve izraženijem širenju korone, kao i glas kako je u Gradskoj upravi najmanje polovica zaposlenika oboljela od COVID-19, u odnosu rada sa strankama ništa se nije mijenjalo.

S nekoliko dana zakašnjenja tek je danas iz Gradske uprave Grada Gospića stiglo priopćenje u kojem se ističe kako zbog povećanja broja oboljelih, a s ciljem sprječavanja širenja epidemije COVID-19 i osiguravanja uvjeta za redovito obavljanje poslova u tijelima gradske uprave, Grad Gospić kao preventivnu mjeru do daljnjeg obustavlja izravan rad sa strankama.

Korespondencija se od sada može ostvariti samo telefonom, elektroničkom poštom ili slanjem dopisa klasičnom poštom u pisanom obliku.
Samo u iznimnim slučajevima, odnosno, ukoliko zahtjev stranke nije moguće riješiti bez njene prisutnosti, službenici Gradske uprave će primiti stranku u posebnoj uredskoj prostoriji za tu namjenu, uz pridržavanje svih nužnih epidemioloških mjere, odnosno obvezno nošenje maski za lice, medicinskih i zaštitnih maski, korištenje dezinfekcijskih sredstava, održavanje međusobne udaljenosti od minimalno dva metra.

L. O.