Zbog leda zatvorena A1 Otočac – Ogulin

Kako javlja HAK za sav je promet zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Ogulin i Otočac zbog leda na kolniku. Obilazak za sva vozila je državnim cestama preko Brinja (D23 i D50).

Kako doznajemo u Lika cestama od Ivana Šimunića sve ceste u Lici su prohodne jer su djelatnici Lika cesta u 03,00 sati izašli na ceste i počeli sa poslovima posipavanja prometnica sa soli i kalcijevim kloridom. U Lika cestama za potrebe posipavanja prometnica osigurali su 20 tona kalcijevog klorida i 10 tisuća tona soli što drže za sada dovoljnim. Na ličkim prometnicama koje pokrivaju Lika ceste trenutačno je 26 kamiona i 10 unimaga koji su opremljeni sa posipačima koji posipavaju prometnice.

Nastavak ispod oglasa

Kamioni s prikolicom i tegljači imaju zabranu prometa na autocesti A6, državnim cestama D23 od Josipdola preko Male Kapele i na D1 od Korenice prema Lici. Za sva vozila obvezna je propisna zimska oprema. Na autocesti A6 Rijeka – Zagreb zbog zimskih uvjeta između čvorova Kikovica i Bosiljevo zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema. Zbog niskih temperatura moguća je poledica u većem dijelu zemlje. Mokri su i skliski kolnici od kiše mjestimice u Istri i Dalmaciji. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna zimska oprema na cestama u Lici i Zadarskoj županiji i Gorskom kotaru. Sljemenska cesta u Zagrebu otvorena je za sve skupine vozila uz obaveznu zimsku opremu. Zbog jakog juga u prekidu je trajektna linija Valbiska – Lopar i katamaranske Mali Lošinj – Rijeka i Novalja – Rijeka.

Dražen Prša