Zbog nemara gradske vlasti Gospić ostaje bez 10 milijuna kuna EU sredstava namijenjenih energetskoj obnovi zgrada

Dvjestotinjak stanara koji su imali potpisane Ugovore za energetsku obnovu višestambenih zgrada sa resornim ministarstvom na kraju ipak ostaju bez obnove svojih zgrada.

Po nekim planovima obnova zgrada za koje su potpisani ugovori  već je trebala započeti, no građevinskih skela nigdje nema tako da već sada postaje jasno da od ovih projekata nema ništa.

Nastavak ispod oglasa

Nažalost, kako saznajemo Grad Gospić se nije uključio u nastavak realizacije energetske obnove kako kroz institucionalnu tako ni kroz financijsku pomoć čime je gotovo 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Europskih fondova otišlo u vjetar.

Nova gradska vlast nije imala sluha, a očito ni volje pomoći stanarima oko provedbe i realizacije energetske obnove, čime su ostali prepušteni sami sebi, tako da je Gospić ostao zasigurno među rijetkim gradovima u Republici Hrvatskoj čiji građani neće osjetiti, a niti vidjeti energetsku obnovu stambenih zgrada.

Grad Gospić odustao od pomoći građanima u provedbi EU natječaja

Za razliku od Grada Gospića neki gradovi planiraju uz zgrade javne namjene, kao Grad Vrbovsko, krenuti i s obnovom višestambenih zgrada, posebno onih gdje stanari to nisu u mogućnosti sami učiniti radi lošijeg imovinskog statusa. Ovako nešto u Gospiću nažalost nećemo gledati uskoro, ponajprije zbog nepostojanja volje nove gradske vlasti,  tako da će stambene vizure u centru Grada i dalje biti derutne, a energetska obnova stanarima nedostižna.

L.O.