Zbog nesreće na A1 kod tunela Krpani privedeno je minimalno četvero ljudi, neslužbeno doznaje 24sata.

Policija je navodno došla po pomoćnika direktora HAC-Održavanje i naplata za tehničke poslove, voditelja odjela elektroodržavanja, voditelja tehničke jedinice sv. Rok i ophodara.

Na autocesti A1 kod tunela i viadukta Krpani je bio led. Meteorološka stanica koja je trebala upozoriti na vremenske uvjete ne radi već godinu i pol. Prema izjavama svjedoka, displej je pokazivao ograničenje brzine na 100 kilometara na sat što je svakako neprikladno za zaleđenu cestu. Sol nije bila preventivno bačena kako bi se spriječilo zaleđivanje kiše koja je padala na kolniku.

Lančani sudar u kojem su tri osobe smtrtno stradale dogodio 30. studenog u ranojutarnjim satima.

Glasnogovornica PU ličko-senjske Maja Brozičević potvrdila nam je da su uhićene četiri osobe. Tvrdi da su osumnjičeni za ugrožavanje prometa i života općeopasnom radnjom. Iz PU ličko-senjske potvrdili su nam i da će osumnjičenici biti odvedeni u Gospić u poslijepodnevnim satima.

O uhićenju su poslijepodne priopćenjem izvijestili i iz HAC-a.

“Danas u prijepodnevnim satima djelatnici Policije PU Ličko-Senjske uhitili su četiri djelatnika Hrvatskih autocesta održavanje i naplata cestarine te su odvedeni pritvorskom nadzorniku PU Ličko-Senjske. Uhićenja su povezana sa nedavnom prometnom nesrećom na autocesti A1 na dionici od čvora Sv. Rok do čvora Maslenica ispred tunela Krpani. Privedeni su pomoćnik direktora za tehničke poslove, voditelj tehničke jedinice, šef odjela za elektro i strojarsko održavanje te ophodar”, navodi se u priopćenju.

Glasnogovornica nam je potvrdila da je u subotu preminula i četvrta žrtva teške prometne nesreće pokraj tunela Krpani, te da je riječ o 52-godišnjem I. V. iz Splita.

VLM/L.O.